Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Den svarta löparen" by Kristina Appelqvist # Book PDF Kindle ePub Free

Den svarta löparen

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Den svarta löparen
  • Author : Kristina Appelqvist
  • Release Date : January 16, 2012
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,Nonfiction,Social Science,
  • Pages : * pages
  • Size : 903 KB

Description

Emma Lundgren, ung rektor vid VÀstgöta Universitet i Skövde, Àr alldeles ny pÄ jobbet, nÀr hennes sekreterare Vera Nilsson plötsligt hittas brutalt mördad. Mordet vÀcker stor uppmÀrksamhet i media eftersom hela universitetsledningen hör till de misstÀnkta.
Vera Nilsson var nitisk som sekreterare och inte sÀrskilt omtyckt, men att nÄgon skulle vilja mörda henne Àr för kriminalkommissarie Filip Alexandersson en stor gÄta. Och det blir inte bÀttre av att mordvapnet, en indisk dolk som brukar hÀnga i universitetsbiblioteket, Äterfinns i den nytilltrÀdda rektorns skrivbordslÄda.
Samtidigt gör polisen en förbryllande upptÀckt hemma hos Vera. Den schackpjÀs frÄn 1300-talet som försvann nÄgra mÄnader tidigare under utgrÀvningarna av en medeltida trÀkyrka i Varnhem hittas i Veras neccesÀr, samma Vera som enligt kollegorna var totalt ointresserad av historia. FrÄgan Àr vad universitetsmordet och den medeltida schackpjÀsen har med varandra att göra.
Den svarta löparen Àr en riktig pusseldeckare à la Agatha Christie dÀr smÄstadslivet i Skövde med sitt universitet och regemente skymtar i fonden. Med spÄr och villospÄr, plus en gryende romans mellan kriminalkommissarien och den nytilltrÀdda rektorn blir Den svarta löparen en spÀnnande berÀttelse vars upplösning fÄr sin förklaring i hÀndelser lÄngt tillbaka i tiden. Det Àr ocksÄ en berÀttelse om manligt och kvinnligt; om makt och maktlöshet; om arbetarklass contra den intellektuella universitetsvÀrlden.
”Den akademiska vĂ€rlden Ă€r en tacksam miljö för en deckare. HĂ€r finns bĂ„de maktkamp, intriger och positioner att bevaka. Jag har velat skriva en spĂ€nnande berĂ€ttelse om mĂ€nniskor, sĂ„ som vi alla Ă€r. Onda och goda. Aningslösa och berĂ€knande. Lyckliga och olyckliga. Handlingen Ă€r förlagd till Skaraborg, en underbar del av Sverige dĂ€r nĂ€rheten till historien Ă€r pĂ„taglig i till exempel Varnhems mĂ€ktiga klosterkyrka, som spelar en central roll i min bok."
"Personbeskrivningen och det skickliga berÀttandet , gör denna debutbok verkligen vÀrd att lÀsa" BTJ
"En underbar resa hela boken igenom." Radio Halland


Books Free Download "Den svarta löparen" PDF ePub Kindle